Summersaulting Sydney extravaganza.
15 augustus 2010 - Sydney, Australië
Welkom, trouwe lezers, bij de heraanvang van het verhaal,
Allereerst natuurlijk weer een laf excuusje en smoesjes over waarom ik het allemaal alweer zo lang niet heb bijgeschreven maar het komt soms niet uit, soms denk je er niet aan, dan heb je er even geen zin in en af en toe kan je gewoon echt niet. Op 'n gegeven moment had ik ook even echt geen geld voor internet dus dat was momenteel een geldig excuus. Bij deze is dan toch weer een langverwachte update van mijn reisbeleving. Alhoewel ietwat minder gedetailleerd door een verweerd geheugen.
Na een helse rit wederom van Brisbane naar Newcastle, zo'n 200km boven Sydney. Hier woont Albert, een vriend van Harrie. Toen Sam en ik van deze vriend hoorden moesten we even twee keer krabben maar goed. You be the judge. Albert is een 50-jarige man, die Harrie 2 jaar geleden op een internetklikspelletje heeft leren kennen. Nadat hij zijn ''dorp'' aanviel kregen ze contact en zijn ze goede vrienden geworden. Toen hij naar Australie kwam stond hij erop dat hij langskwam. Hij is onlangs gescheiden, woont nog met zijn vrouw in het huis omdat ze geen nieuwe kunnen betalen voordat deze verkocht is, 2 kids en Harrie mag blijven slapen. Hij heeft 3 weken bij die vent in huis gewoond voordat hij begon met reizen. Ik vond het maar 'n beetje apart, maar goed hij had kampeerspullen van die vent in de auto liggen dus we moesten die shit droppen voor hij de auto verkocht.
Zo rond 9 uur 's avonds rollen we Newcastle in en na een aantal verkeerde afslagen zijn we uiteindelijk in het wijkje van Albert aangekomen. De beste man is aan het werk als verpleger tot 11 dus we wachten in de auto. ( 2 Blocks verderop, want Harrie wilde Albert's ex niet alarmeren :') ) Was wel prima, laptopje d'r bij, stoelen onderuit en 'n filmpje kijken in de auto. Na wat wachten zien we zijn auto de oprit op rijden en ik druk de onze erachter. Harrie springt uit de auto en omhelst de man letterlijk voor een goede minuut. Sam en ik zitten 'n beetje awkward verbaasd in de auto en stappen uit om de bende uit te laden. Wat begon als een goede dag stond op het punt om te slaan in een weerzinwekkende nacht. We wilden absoluut niet meer geld neerleggen voor een hostel dus we besloten naast de snelweg op zo'n '' Rest, Stop, Survive! '' parkeerplaats te staan. Overal naast de snelweg heb je kleine kampjes met 'n Wc, douche, bankjes, en parkeerplaatsen om te overnachten of rusten.
Geparkeerd, stoelen onderuit en met het stuur in m'n knieen probeerden we de steenkoude nacht in te gaan. Het was ongelofelijk koud in de auto en we hebben ook elk slechts 4 - 6 uur slaap gehad. Lam, brak en ellendig pruttelen naar de mac voor we de laatste kilometers naar Sydney verslinden. Het was nog een lange dag, zoeken naar voedsel, zoeken naar een bed, zoeken naar een parkeerplaats. De laatste 2 gecombineerd ging bijna niet en Harrie besloot daarop 3 nachten in een belachelijk duur hostel te blijven met een parkeerplaats. Sam en ik checkten in bij het FunkHouse op King's Cross. Sydney's gok annex hoerenbuurt. Lachen plek hier. In de rauwste hostels vind je de chillste mensen en dat bewijst zich wederom hier.
Echt gelachen in het hostel. We hadden een 3-persoons kamer voor ons tweeen. Na 3 dagen kwam Harrie erbij en de buurt onveilig gemaakt in trio. Inception gezien in I-max, Sydney heeft de grootste ter wereld!, en ga deze week nog naar 'The Expendables'. Na een lange reis samen moesten we helaas toch opsplitsen. Sam is afgelopen dinsdag teruggegaan naar het ongerepte Canada waarop Harrie woensdag ook besloot de biezen te pakken en naar Groningen te wederkeren.
Tijden naar werk gezocht en weinig gevonden totdat mijn pinpas uiteindelijk zijn laatste adem blies. Bijna had ik overwogen terug te keren omdat ik niet weer wilde lenen en mijn ouders besloten over hun hart te strijken en te zeggen dat ze me niet weer wilden zien voor februari. Met deze girale liefde heb ik overleefd tot ik mijn huidige, zeer relaxte, baan heb gevonden.
Momenteel actief als verhuizer verdien ik 25$ ( 17,51 EUR ) per uur cash in hand. Geen belasting. Hij heeft geen probleem met hier en daar wat meer betalen, waar ik 150 dollar ving op de eerste dag voor slechts 5 uur werk. Ik moet er niet aan denken dat ik maanden in dat weerzinwekkende, walgelijke !@##@!@!!!# callcenter heb gezeten voor 5,50 EUR/U. Blij deze baan gevonden te hebben en met frisse moed sparen voor een volgend avontuur. Het hostel is gezellig en ik heb alweer 'n groep nieuwe vrienden gevonden om de komende maanden sparend lachwekkend door te brengen.
Morgen heb ik de allerchillste opdracht tot nu toe. We moeten met de vrachtwagen een paar fitness apparaten ophalen in de Blue Mountains, 2 uur heen = 50$, uur werk = 25$, 2 uur terug =50$ = 125$ voor een uur werk en 4 uur zitten. Yes.
Daarmee is het weer genoeg geweest voor vandaag. Ik ga wat eten bij elkaar zoeken.
Bob :D

Update vanuit oldenzaal: http://www.dumpert.nl/mediabase/1089311/7d671781/index.html
Gaat lekker hier haha :P