Back by popular demand.

28 september 2010 - Sydney, Australië

Een goedendag dames en heren. Het is alweer een tijd geleden dat ik geschreven heb, zo'n 1,5 maand. Ik dacht met werken en zitten hier dat er niet veel boeiends te melden was, en eerlijk gezegd denk ik er ook helemaal nooit meer aan om even te gaan zitten typen. Maar ik werd vanuit de lage landen aangeraden mijn babbel pagina weer bij te werken.

Ik ga natuurlijk niet alles beschrijven wat er hier is gebeurd in de afgelopen 6 weken maar het gaat me heel goed af momenteel. Kort na werk te vinden bij mijn verhuizervent heb ik namelijk een baantje gevangen als nacht manager in het hostel waar ik verblijf. Voor 13 dollar per uur maak ik hier de gangen veilig, het dak schoon en de TV-kamer vlekvrij. 5 Avonden per week werk ik momenteel, waar ik ook 3-4 dagen per week als verhuizer actief ben. Alles is geconcentreerd in het weekend en voila, ik werk met uitkijk naar Maandag. Hoe omgedraaid is dat. Maandag middag ben ik klaar met werk, avond vrij en Dinsdag ook vrij. Dan kan ik eindelijk slaap inhalen en uitrusten. Woensdag is hetzelfde, dat is meer mijn Zondag en dan Donderdag weer aan het werk.

Mijn week beschrijven is gelukkig vrij simpel. Er zit een bepaalde routine in, hoe verneukt deze ook is. Maandag werk ik vaak 's ochtends / 's middags als verhuizer, dan 's avonds vrij zoals ik net zei en 2 dagen weekend. ( Dinsdag en Woensdag 's avonds werk ik wel van 10 - 2 als nacht manager ) Donderdag is het vaak weer verhuizen en dan 's avonds van 10 - 3 aan de slag. Vrijdag werk ik altijd als verhuizer, de weekenden zijn uiteraard het drukst, maar 's avonds niet. Dan Zaterdag altijd werk en 's avonds van 10 - 8 uur 's ochtends op Zondag. De Zaterdagen zijn druk en gek, veel gezeik en rommel op te ruimen. Dan slaap ik 'n gat in de Zondag tot 'n uur of 4 - 5, dan is 't poker op het dak en van 8 - 2 weer werken. Zondag gaat de receptie namelijk eerder dicht. En dan aan het eind van die Zondag dat is voor mij net Donderdag, wakker worden, werken, weekend. :D

De nacht shift is ontzettend simpel, je komt om 10 uur beneden bij receptie om de sleutels op te pikken om vervolgens omhoog naar de 3é verdieping te lopen waar het dakterras is. Het is dan 15 - 45 minuten kloten met alle hostelgangers in hogere sferen van dat dak af te werken en alles op te ruimen. Hierna is het eerlijk gezegd helemaal niets meer. Ik zit achter receptie een beetje op internet te klieren tot 15 - 20 mins voordat ik klaar ben, dan loop ik een laatste ronde langs de TV-kamer en de toiletten om de vuilniszakken te legen en that's it.

Mijn kamer is eerlijk gezegd alleen maar beter geworden. Er zitten nu weer 3 mensen in maar dit keer een Duitser en een Amerikaan. Tino en James. James is vrij nieuw, maar ik zit alweer 'n tijdje met Tino in de kamer. Tijdens het verhuizen heb ik van een klant een gloednieuwe breedbeeld TV gekregen omdat hij 'm te zwaar vond. Granted, dat ding weegt 'n ongeluk maar toch. Hij had al 'n nieuwe plasma gekocht dus het boeide niet. Samen met Tino een 2é hands DVD speler gekocht en we hebben 'n vet chille opstelling in de kamer momenteel. Jay werkt de andere 2 nachten als nacht manager en doet ook odd-jobs rond het hostel. Zo kreeg hij van de eigenaar een bar-koelkast. Een perfect bedtafeltje voor mij, voor de TV met mijn private-fridge. Beter wordt het niet.

De zomer zit er hier een beetje aan te komen, de dames dragen steeds minder, ( tot op het punt waarvan je eigenlijk denkt, heb je het warm? Of kleed je graag als prostituee? ) en iedereen loopt rond op slippers, in hempies en zwembroeken. 40 Jarigen dragen hier ook allemaal alleen maar Billabong en O'neal, etc. De zon komt er aan en de dagen worden langer.

Het is dolle bende met verhuizen. Mijn baas is een Australier maar 100% van zijn familie komt uit Griekenland. Nick Popadopelopipelous is vlot op zijn teentjes getrapt achter het stuur en het is dan ook niet zeldzaam dat er wat het raam uitvliegt in de richting van een auto die hem afsneed, of gewoon iets doms aan het doen was. Van bananen, naar muntjes, gereedschap en meer. '' This fucking shit is giving me the shits bro. Did you see that fucking moron? '' De Aussies zijn volgens mij de meest vuil besproken mensen die ik ooit ben tegengekomen. Niemand is een vreemdeling van de woorden; '' Cunt, shitcunt, fuck, ass, fuckface, moron, etc. '' Malaka is ook een van zijn favoriete woorden, Grieks voor idioot.

Vaak is het wel gewoon hard werken met verhuizen, iedereen gaat hier in en uit appartementen, bijna geen huizen. Dus het is altijd trappen op en af met koelkasten en banken, gigantische tv's en hardhouten meubulair.

Sparen gaat prima momenteel waar ik 25$ per uur verdien bij Nick en 13$ per uur bij Marcus ( Funk House hostel eigenaar ). Ook krijg ik personeelskorting op de huur wat automatisch van mijn loon af gaat dus het zit allemaal goed hier. Ik krijg mijn loon en alles cash, van Nick elke dag en van Marcus op Vrijdag, alles is na loon dus alles wat ik moet doen is voedsel en vermaak aanschaffen.

Ik wil graag weg uit Sydney in het midden van December, vlak voor Kerstmis gaat de huur namelijk door het dak in Sydney en alle grote steden, t/m 50$ per nacht ( momenteel is het 27$ ). Tino is dan ook klaar met zijn spaargebeuren als het goed is en wil een auto kopen. Waarop we naar Melbourne vertrekken. Na een paar dagen rondkijken wil ik een Great Ocean Road tour doen en uiteindelijk Oud en Nieuw bij Mini doorbrengen ( een nicht van mam ). Mooi goedkoop, lekker eten, fatsoenlijk bed en thank god een douche waar daadwerkelijk een straal water uit komt. Kangeroo Island meepakken langs de kust van Adelaide en dan misschien naar Thailand.

Ik weet nog niet zeker wat ik ga doen aangezien het allemaal maar in mijn budget moet vallen. Maar ik ga naar Thailand als ik het kan betalen, en kom ik net wat tekort dan valt Tasmanie in het budget. We zien wel wat het wordt met het sparen.

Ik krijg tijdens het typen lekker betaald. Zal 'ns kijken of ik wat foto's op deze computer kan zetten. Zoja, dan zal ik morgen ook even foto's op het internet zetten, van het hostel en m'n kamer etc.

Dames en heren, tot dan.

Bob.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Hermien:
    28 september 2010
    Hoi Bob,
    Leuk dat je nu werk hebt en geld verdiend. Volgens mij heb je het nu wel naar je zin. Het geld stroomt binnen en nu maar"'oppotn"" ; dan zit er misschien nog meer in.
    groetjes uit oldenzaal.
  2. Luuk Bode:
    29 september 2010
    haha , zo te zien heb je het goed naar je zin ^^

Popadopelopipelous = papa trek mn knoopje los (A)
  3. Vince:
    3 oktober 2010
    Hey, tof dat je weer eens wat leesmateriaal op je blog set. Het vergaat je blijkbaar niet slecht. Keep up the good work bro.
  4. Simonne:
    12 oktober 2010
    Hee Bobby! <3

Wat leuk dat het je allemaal nog goed vergaat! :3 hopelijk kun je naar Thailand, schijnt een plek te zijn waar je zeker geweest moet zijn haha! En hopelijk kom je ooit nog terug naar 't kikkerlandje!

xx Sim
  5. Veronie:
    14 oktober 2010
    Hoi Bob,
    Volgens mij gaat het wel goed.
    Hier worden de dagen juist korter en het wordt steeds kouder.
    Zondag komen we allemaal bij elkaar. Gaan we even foto's kijken van Afrika. Fantastische belevenis.
    Nog een heel goed verblijf. Wanneer denk je weer richting Oldenzaal te komen?

Veronie en Tonny
  6. Vince: