Toe tore three days off.
13 mei 2010 - Bundaberg, Australië
Hear ye, Hear ye,
Omdat ik had beloofd spoedig een vervolg te schrijven vond ik dat ik mezelf daar maar aan moest houden. Nou zit ik weder met het probleem dat er eigenlijk weinig te beschrijven valt omdat er in de afgelopen week niet zo bijster veel is gebeurd, ik zal het echter zo omvangrijk mogelijk proberen te omschrijven.
Zondag tijdens werk heb ik mijn voet onder een machine zitplaat gekregen die met een behoorlijk gewicht naar beneden kan komen. ( De armen houden 18 mensen zittende boven de grond ) Deze plaat had vooral mijn dikke teen te pakken gekregen en met een dikke kneuzing en een paarse vlek op m'n teen kon ik 3 dagen niet werken. Ik heb vandaag pas weer voor het eerst gewerkt. Dat betekent dat mijn paycheck volgende week aanzienlijk minder is aangezien ma / wo geen rode cent is verdient. + Is het ook vrij lastig jezelf te vermaken als praktisch het hele hostel om 5 uur 's ochtends opstaat om naar werk te gaan, dan word je uit je slaap getrokken, en tegen de tijd dat je uit je bed stapt is het hostel verlaten.
Nou had gelukkig 2 / 3 dagen Taavi ook een dag vrij en kon ik me vermaken met schaken. Echter vermaak werd snel omgezet in frustratie omdat ik alles achter elkaar van hem verlies. Hij speelt het naar zeggen al zijn hele leven met zijn vader en broers. Ik ben 2x heel dichtbij gekomen maar verder zit er nog geen schot in de zaak.
Omdat ik niet zo ver kon lopen met mijn voet en mijn koelkast leeg was werden mijn voedsel opties verminderd in de eerste 2 dagen. Gelukkig is Pizza Hut om de hoek en als je zegt dat je bij Dingo Blue verblijft dan gaat er ongeveer 'n derde van de prijs af. Geniaal. Maar goed, je moet jezelf verzorgen als je geen mama hebt om de gezonde troep je keel in te schuiven. Gister mocht ik na veel gezeur van Melissa ( de hostelmanager ) de werkbus meenemen om met een pleur mensen naar het grote winkelcentrum te gaan. Internationaal rijbewijs in de tas, toch maar goed dat ik dat ding heb gekocht, en plankgas in de automaat. Het links rijden is al helemaal niet vreemd meer na 3 maand ben je er wel aan gewend ook al rij je niet veel tot niet. 3 Maand, zei ik dat goed? 3 Maand ben ik al weg, en het voelt als 3 weken. Als dit gevoel blijft dan wordt het niet eens lastig om een jaar weg te blijven.
Uiteraard mis je natuurlijk wel kleine dingetjes hier en daar. Het gemak van aan tafel schuiven is er een die praktisch elke dag voorbijgaat dat ik koken moet. Een fatsoenlijke badkamer voor elke nummer 1,2 of douche. Vrienden om je heen en alles lekker dichtbij. Een fatsoenlijk bed, mijn computer, drumstel, de Kroeg, Oldenzaal, Enschede, .... Het is ook eigenlijk best veel. Zo zie je maar wat voor materialistische instellingen dit zijn, dus ook makkelijker weg te werpen. Ik zie het maar als een jolige vakantie die wat langer duurt.
Nog enkele grappige/noteworthy gebeurtenissen.
De gokhelden Taavi en Paul, Taavi won 600$ met Pokerstars en Paul 500$ uit een trekautomaat. ( De grootste pokerwinst staat nog op Estlander Ruunno met 1800$ van een internet toernooi )
Toen we op een vrije dag met pompoenen aan het bowlen waren in de gang zijn we door een gipsplatenmuur van het hostel heengeschoten.
2 Kussens gekocht dus + 10 slaapcomfort.
De schoonmaakster was erg kwaad gevonden toen ze 's ochtends circa 500 papieren vliegtuigjes had gevonden. We zaten op het dak met 500-vel ( 2,95 $!!! ) A6 ofzoiets en probeerden zo ver mogelijk te komen. Wat je al niet doet op avonden zonder iets leuks op TV. Maar zo vermaak je jezelf wel.
Dames en heren dit was 'm weer voor vandaag en hoogstwaarschijnlijk deze week,
Vriendelijke groet, uw olijke backpacker Bob.
Vince:16 mei 2010Vervelend van je teen.. Ik hoop dat je er snel weer bovenop bent. :p Keep it up. :)