Scorching heat on the salty ocean.
21 februari 2010 - Sydney, Australië
Good day lads,
Vandaag dus lekker laat beginnen, we hoefden pas om kwart over 10 klaar te zijn. Eenmaal uit bed gevallen, aangekleed en klaar beneden te staan liepen we richting de Botanical Gardens. Hier hebben we even rondgelopen en daar hangen dus al die duizenden flying foxes die ik eerder had beschreven in de bomen. Ze staan ook wel op de foto's. Tussen de vogeltjes hier lopen ook cockatoo's rond, soort papagaaien. Rob liet zien hoe je ze op je arm kreeg en zei vervolgens dat als ze beten dit niet erg pijn deed. Een meisje uit de groep deed het ook en bevestigde dat. Nog iemand deed het probleemloos en ik bedacht het ook te proberen. Pik ik net de verkeerde kutvogel uit want dat beest heeft me 3 keer venijnig gebeten tot bloedens toe. ''Tsja, dat kan.''
We zijn door de Botanical Gardens via het Sydney Opera House naar Circular Quay ( de haven ). Hier zijn we op een ferry gestapt die ons door de haven naar Watson Bay bracht. Hier zijn we uitgestapt, 30 graden in de zon, en verder gelopen naar een gezellig strandje. Daar hebben we een picknick gehouden en even gebadderd in de verkoelende zee.
Na een tijdje vertoeven op het strand hebben we nog een kleine wandeling gedaan, iedereen had nog last van z'n kuiten van de duizenden en duizenden treden, naar de ingang van de haven. Niet de officiele ingang maar waar de inham van de haven begint. De wandeling liep een stukje omhoog maar het was het volkomen waard. Het uitzicht was prachtig en het waaide knetterhard dus het was er ook lekker fris. Na hier weer veelvuldig op het camera knopje te drukken gingen we terug naar het aanmeerpunt van de ferry bij Watson's Bay. Hier vlot een drankje gedaan want we hadden nog een half uur en terug door de haven van Sydney. Langs Circular Quay door naar Darling Harbor. Hier zit ook het maritiem museum en nog een aantal andere dingen. Ben ook langs het grootste I-max scherm ter wereld gelopen. ( Voor de leken, dit is een gigantische 3D-bioscoop )
Eindelijk terug in het hostel konden we wederom onder de douche hoppen en even bijkomen. We werden namelijk om kwart over 7 weer beneden verwacht voor een afsluitend diner. Morgen is namelijk maandag, de laatste dag van ons gezelschap. De helft van de groep gaat morgen een surfdagje doen maar ik doe daar niet aan mee aangezien ik woensdag op een 5-daagse surftrip begin. Die trip leidt me naar Byron Bay. Gelukkig mocht ik na een paar telefoontjes wooffen, 3-5 uur per dag werken voor gratis onderdak en eten, bij de organisatie van MojoSurf. ( Ik mag dan lekker ook gratis gebruik maken van de surfspullen. ) Dus ik ga lekker 3 weken surfen en zie dan wel weer verder.
Het kan zijn dat ik tijdens die trip niet over internet beschik, maar vrees niet dat is woensdag pas. En dan zal er na de tijd een uitbundig verslag verschijnen. Het is nu bijna 11 uur 's avonds hier en ik ga lekker relaxen op het dakterras. Nogmaals, foto's z.s.m.!
Bob out!

liefs, pap en mam xxxxxxxxxxxxx
Ben erg benieuwd naar je kiekjes..
Nice, 3 weken surfen..Je zal ook het weer mee hebben. Enjoy it!! :D
wat heb je al veel meegemaakt in die paar dagen. Volgens mij heb je het naar je zin daar.
Geniet er maar lekker van.
groetjes Hermien.
Wij hebben vanuit Heino samen met oma je weblog bewonderd! Helemaal fantastisch. Fijne surfweken! Hartelijke groetjes van ons allemaal.
Oma en M&M en kids